Votre navigateur Web (Internet Explorer) est trop ancien pour faire fonctionner ce site de manière optimale.

Vous pouvez télécharger l'un de ces navigateurs modernes et gratuits et revenir sur notre site :

Fermer 0800 023 1026 (kosten van een lokaal gesprek)
0800 023 1026 (kosten van een lokaal gesprek)

Elektrische brommobielen

Een elektrische brommobiel of citycar is net zo betrouwbaar als een gewone elektrische auto, hij heeft zelfs een aantal voordelen. Ontdek alles over zijn eigenschappen, het oplaadsysteem en het rijbereik. Ook de prijs en de techniek komen aan bod, … Ontdek alles wat je moet weten over elektrische 45 km/h-auto’s.

Financiering berekenen voor een van onze modellen? Dat kan je hier. Let op, geld lenen kost ook geld.

Ligier Myli

De nieuwe citycar van Ligier, volledig elektrisch of met dieselmotor

Vanaf € 12.160

Configureren meer info

Wat zijn de kenmerken van een elektrische brommobiel?

De elektrische brommobiel is modern, goed uitgerust en geavanceerd. Hij voldoet hiermee aan dezelfde kwaliteitseisen als de reguliere elektrische auto. De accu’s zijn krachtig en worden getest volgens de laatste veiligheidsnormen.

Een elektrische 45 km auto is bij Ligier verkrijgbaar vanaf € 14.490, afhankelijk van het batterijpakket. Dat maakt hem een aantrekkelijk alternatief voor de duurdere reguliere elektrische auto.

De prijsverschillen tussen de diverse modellen elektrische brommobielen hebben te maken met technische variaties. De meest betaalbare modellen hebben bijvoorbeeld een kleine actieradius dan de duurdere modellen. Daar staat tegenover dat de elektrische 45 km auto’s in een hogere prijsklasse, naast een grotere actieradius, ook meer uitrusting en comfort hebben, zoals een achteruitrijcamera en een verwarmde voorruit.

Voor alle elektrische brommobielen zijn er mogelijkheden voor financiering. Zo biedt Ligier maandelijkse lease aan.

De elektrische citycar of brommobiel

Wat zijn de voordelen van een elektrische brommobiel?

  • Stille, krachtige motor

Rijden in een elektrische 45 km auto is aangenaam en comfortabel met de stille, maar krachtige motor.

  • Duurzaam: minder vervuilend

De elektrische brommobiel heeft een ecologisch voordeel: hij produceert tot de helft minder vervuilende uitstoot dan de 45 km auto met verbrandingsmotor. Daarnaast bevat een elektrische batterij voor minstens 50% uit recycleerbare materialen.

  • Modern, betrouwbaar, veilig en zuinig

De technologie achter de elektrische brommobiel ontwikkelt in hoog tempo. Dat maakt het een ultramodern voertuig dat betrouwbaar en veilig is. De 45 km auto is modern, zuinig en relatief voordelig in onderhoud.

De elektrische citycar of brommobiel

Opladen en actieradius van een elektrische 45 km auto

Opladen van een elektrische brommobiel

Het opladen van een elektrische brommobiel kan met de standaardkabel met huishoudstekker. Deze leveren we bij je brommobiel. De zogenaamde ‘type 2’-kabel is verkrijgbaar als accessoire en geschikt voor opladen bij openbare oplaadpunten.

Afhankelijk van het type aansluiting, het percentage resterende batterij en het vermogen varieert de oplaadtijd van een elektrische 45 km auto. Voor een accu van 4 kWh moet je rekenen op ongeveer 2 uur en 30 minuten op een standaard stopcontact, vergeleken met bijna 6 uur en 15 minuten voor een accu van 12 kWh.

 

Actieradius van een elektrische brommobiel

Ligier biedt drie accuniveaus met aangepaste autonomie:

  • een 12,42 kWh accu met een actieradius tot 192 km;
  • een 8,28 kWh accu met een actieradius tot 123 km;
  • een 4,14 kWh accu met een actieradius tot 63 km;

Daarnaast is er een ECO-modus beschikbaar op alle modellen Ligier elektrische brommobielen. Deze modus is ontworpen om het regeneratief remmen te versterken en verbetert de actieradius van je elektrische 45 km auto.

Ligier Myli, de elektrische brommobiel