Votre navigateur Web (Internet Explorer) est trop ancien pour faire fonctionner ce site de manière optimale.

Vous pouvez télécharger l'un de ces navigateurs modernes et gratuits et revenir sur notre site :

Fermer 0800 023 1026 (kosten van een lokaal gesprek)
0800 023 1026 (kosten van een lokaal gesprek)

Steeds meer senioren kiezen voor een brommobiel!

Statistieken wijzen uit dat tegenwoordig steeds meer senioren kiezen voor de aankoop van een brommobiel. Ben je wat ouder, maar wil je zo lang mogelijk mobiel blijven? Een brommobiel kopen is een verantwoorde keuze om optimaal van vrijheid te blijven genieten.

De 45 km auto, ook wel minicar genoemd, brengt je overal naartoe op een veilige manier. Hij biedt comfort en een rijbewijs is niet verplicht. Wil je een brommobiel kopen? In dit artikel is voldoende inspiratie en informatie te vinden.

Steeds meer senioren kiezen voor een brommobiel!

Wat is een brommobiel precies?

Een 45 km auto wordt in principe gelijkgesteld met een bromfiets. Je mag er maximum 45 km/u mee rijden. Doorgaans is dit genoeg om jezelf in het drukke stadsverkeer of rustig op het platteland te verplaatsen. Het voordeel van een minicar is dat je er geen autorijbewijs voor hoeft te hebben. En de prijs van een verzekering voor een brommobiel ligt veel lager dan bij een gewone auto.

Misschien had je vroeger geen auto, maar wil je nu toch veilig de weg op kunnen? Dan is een brommobiel kopen de juiste keuze. Personen die voor 14/02/1961 geboren zijn, hoeven zelfs ook geen bromfietsrijbewijs te hebben. Het is dus mogelijk om direct op pad te gaan!

Waarom kiezen voor een 45 km auto?

Een brommobiel biedt heel wat voordelen. Met een brommobiel ga je er veilig op uit. Alle minicars van Ligier hebben de nodige crash tests ondergaan. Een brommobiel ligt vast op de weg zodat je bijvoorbeeld ook bij ijzel, sneeuw of een nat wegdek veilig kunt rijden.

Een minicar biedt bovendien veel comfort. In de winter zit je lekker warm en droog. En daar hoef je niet alleen van te genieten, je kunt namelijk ook nog iemand meenemen in de brommobiel. Denk bijvoorbeeld aan je kleinkind die je ophaalt van school of een uitstapje die je maakt met een vriend of een vriendin. En ondertussen kun je ook nog wat boodschappen doen, omdat de brommobiel beschikt over een vrij ruime kofferbak. Een minicar kan dus beschouwd worden als een zeer comfortabele, overdekte bromfiets of scooter. Je zult merken dat de fiets steeds vaker blijft staan als er een brommobiel in de garage staat.

 

Voor wie is een brommobiel geschikt?

Eigenlijk kan iedereen een brommobiel gebruiken. Ook jongeren die nog geen autorijbewijs hebben en toch al rijervaring willen opdoen, kiezen voor dit mooie vervoersmiddel. Zo zullen ook stadsmensen die een goedkope tweede auto willen steeds vaker kiezen voor een 45 km auto.

Toch blijven deze wagentjes nog altijd het meest populair bij senioren en mindervaliden. Het comfort dat iemand krijgt met een minicar is niet te onderschatten! Voor senioren is een minicar gewoon een auto die voldoet aan hun tempo, hun formaat en hun verwachtingen. Ben je ouder dan 61 jaar? Dan hoef je zelfs geen rijbewijs te hebben.

Bij Ligier heb je een ruime keuze uit verschillende types brommobielen. Vraag gerust advies aan de dichtstbijzijnde dealer en laat je goed informeren. Er bestaan bijvoorbeeld Ligier modellen in een lange en in een korte versie. De lange versie biedt extra kofferbakruimte, waardoor je er eenvoudig reiskoffers in kwijt kunt en boodschappen kunt doen. De korte versie is dan weer makkelijker als je veel in de stad rondrijdt of makkelijk overal wil kunnen parkeren. Je kan daarnaast ook kiezen voor een Ligier met DCI motor. Dit zijn zeer zuinige en stille motoren.

Kijk bijvoorbeeld eens naar denieuwe Ligier Microcar M.Go. Deze heeft veel beenruimte en een hoge zit. Daardoor kun je makkelijk in- en uitstappen en heb je een goed uitzicht over de omgeving. De lage laadvloer van de koffer is ideaal als je niet hoog wil tillen om spullen in te laden. De Ligier Microcar Dué heeft dan weer zeer grote deuren waardoor je nog makkelijker kunt instappen. De kleine draaicirkel zorgt voor nog meer rijcomfort en de bestuurdersstoel kan nog meer dan bij een standaard stoel aangepast worden. Maar er zijn nog meer minicars bij Ligier te verkrijgen. Eén voor één hebben zij hun eigen pluspunten. Vraag ons gerust om professioneel advies zodat je kiest voor de brommobiel die bij jou past.

Weet je nog niet goed wat je zou kiezen en wil je eerst een minicar proberen? Dit kan perfect door er één te leasen. Je betaalt dan een vast bedrag per maand voor een nieuw model inclusief de verzekering. Ook voor onderhoud of als er sprake van schade is, helpen wij je graag verder.

Als je er toch voor kiest om een 45 km auto te kopen, maar de financiën laten het niet direct toe, dan helpt Ligier je graag met een financiering op maat. Zo kunnen dromen toch waargemaakt worden en kun je eropuit gaan met een brommobiel die bij jou past.

Wij wensen je alvast heel veel comfort en plezier met jouw minicar!